Reteta simpla si usoara, cu gust placut de ou si mar.
Clatite cu mere – desert foarte potrivit in zilele de iarna.
Text original:
"Din 5 galbenusuri, 140 gr. faina, lapte si sare bati o coca subtire, pui inauntru felii subtiri de mere si spuma de la 4 albusuri, intr-o forma de omleta coci 4 bucati rumene pe toate partile si le servesti fierbinti presarate cu zahar."
sursa: Noua carte de bucate, D-na L.I.S, 1908
- 5 galbenusuri oua
- 4 albusuri oua
- 140 g faina
- 2-3 linguri lapte
- putina sare
- 3 mere
- putin ulei
-
Se bate cu ajutorul mixerului o coca subtire din faina, galbenusuri, lapte si sare
-
Se curata de coaja merele, se scot cotoarele si samburii si se taie in feliute subtiri
-
Se bat 4 albusuri spuma
-
Feliutele de mere si albusurile spuma se adauga compozitiei cu faina de la pasul 1
-
Se unge tava cu ulei, se toarna compozitia si se pune la cuptor pana se rumeneste frumos (aprox 20 min)
-
Se pudreaza cu zahar si se servesc calde
In aceasta reteta CLATITE CU MERE, eu am pus 3 mere insa dupa gust pot fi adaugate mai putine sau mai multe mere. Intrucat in textul retetei nu este foarte clar daca clatitele trebuie coapte sau prajite, eu am ales sa pun compozitia la cuptor in tavi de ceramica insa cred ca aceste clatite merg foarte bine si prajite.
Evaluarea mea pentru CLATITE CU MERE- anul 1908: 3 stele (pe o scala de la 1 la 5 stele)